تجهیزات عکاسی تئاتر؛ نکات لازم برای ثبت صحنه‌های تاریک

تجهیزات عکاسی تئاتر

اهمیت  استفاده تجهیزات عکاسی تئاتر:

عکاسی هنری است که مانند بسیاری از هترهای تجسمی تجهیزات لازمه کارش است. بنابراین بهتر است تجهیزات لازم را مخصموص شاخه فعالیتتان انتخاب کنید. بنابراین من این مقاله را برای شما تهیه کردم که نیاز دارید بدانید تجهیزات عکاسی تئاتر شامل چه ویژگی‌هایی هستند.. آیا می‌دانید چه دوربین‌هایی مناسب فعالیتتان است؟ یا اینکه احتیاج دارید به شما دوربین‌های مختلف معرفی شود؟ لنزهای مناسب عکاسی تئاتر را می‌شناسید؟ اگر به دنبال پاسخ برای این سوالها هستید این مقاله برای شما تهیه شده است.

به عنوان کسی که مدتی است  تصمیم گرفتم درباره آموزش عکاسی بنویسم؛ عکاسی تئاتر را برای این انتخاب کردم که به شما فرصت می‌دهد علاوه بر شکل عکاسی‌اش با دنیای هنر تئاتر هم آشنا شوید. بنابراین پی‍ش‌تر یک مقاله‌ای نوشتم تحت عنوانآموزش عکاسی تئاتر: عکاسی از لحظات برجسته که به صورت مفصل راجع به تکنیک‌ها صحبت کردم. که با مراجعه به آن می‌توانید با این هنر به خوبی آشنا شوید. این مقاله را تقدیم می‌کنم به عاشقان تئاتر. امیدوارم برایتان مفید باشد.

تجهیزات عکاسی تئاتر؛ دوربین مناسب

شما برای عکاسی با تجهیزات خیلی خاصی احتیاج ندارید لازم نیست تجهیزات گران قیمتی تهیه کنید شما به یک دوربین و چند لنز احتیاج دارید و نیازی به سه پایه و تجهیزات گران قیمت ندارید. پس شما به یک دوربین فول فریم احتیاج دارید که تمام عکاسی از صحنه بتوانیم عکس‌های خوبی را ثبت کنید شما معمولاً در شرایط کاری نور کم عکاسی می‌کنیم بنابراین تجهیزاتی که لازم داریم باید تجهیزاتی باشد که در نور کم بتواند پاسخگوی شما باشد و تصویرهای زیبایی به جا بگذارد

از دوربین های فول فریم استفاده کنید:

استفاده از دوربین فول فریم به شما این امکان را می‌دهد که تصاویری با ایزوی بالاتر ثبت بکنه و همچنین تصاویر و لحاظ بصری بسیار زیباتر می‌شود قابلیت به شما امکان می‌دهد که بخشی از حرکت را در تصاویر خودتان حفظ کنید یعنی وقتی شما دارید عکاسی حرکت انجام می‌دهید و تصورتان بر آن است که می‌خواهید یک حرکت را در یک اجرای زنده ثبت کنید قابلیت تنظیم ایزو دوربین‌های فول فریم به شما این امکان را می‌دهد که در عکاسی تئاتر حرکت بازیگران را ثبت کنید

عکاسی تئاتر، آکادمی دیدنگار
استفاده از دوربین مناسب

سنسور مناسب کات تصویر برای لحظات برجسته:

دوربین باید سنسور کات تصویری مناسبی داشته باشد  که بتوانید انتخاب سنسور مناسب حرکت داینامیکی تصویر را در یک محدوده مشخص کنید حتی سیستم منوال یا فوکوس خودکار که مناسب باشد و مناسب عکاسی در تئاتر باشد برای دوربینی که تهیه می‌کنید قابل توجه است برخی از عکاسان در هنگام عکاسی از صحنه ترجیح می‌دهند دوربین‌هایی که فریم‌های پشت هم می‌گیرند را انتخاب کنم یعنی چند فریم در یک ثانیه اما این کار الزامی ندارد و این تجهیزات لزومی برای تهیه کردن ندارند

شاتر سریع استفاده کنید ولی انفجاری شاتر نزنید:

اما عکاسان حرفه‌ای اعتقاد دارند که از حالت انفجاری شاتر در عکاسی تئاتر نباید استفاده کنند اما سرعت شاتر نیز در عکاسی تئاتر لحظه بسیار مهم است به این صورت که اگر لحظه‌ای بگذرد دیگر نمی‌توان از آن عکسبرداری کرد

در گردوه‌های تئاتر عکاسی کنید

برای این کار یک راهکاری گذاشته‌اند که یا شما عکاس گروه باشید و در تمرینات گروه آماده باشید و بدانید در چه لحظه‌هایی باید چه عکسی روی صحنه بگیرید در واقع ثبت لحظه‌ها در عکاسی تئاتر بسیار مهم است و این کار فقط با دوربین که سرعت شاتر بالایی دارد امکان پذیر است

تجهیزات عکاسی تئاتر
انتخاب دوربین مناسب در گرفتن تصاویر مانا تاثیر گذار است

عکاس حرفه‌ای تئاتر باشید:

دومین راهی که برای شما وجود دارد این است که شما یک بار به دیدن این نمایش بروید بدون آنکه عکاسی را عکاسی کنید یعنی به عنوان یک مخاطب عادی که فقط از دیدن نمایش لذت می‌برد به تماشای نمایش بشینید و بعد بار دوم برای عکاسی بروید اما در عین حال شما می‌توانین با کسانی مثل دستیار کارگردان طراح نور طراح صحنه و حتی خود کارگردان هم هماهنگ باشید تا بدانید صحنه‌های مهم تئاتر آنها کجا هستند گرچه عکاسی از تئاتر در واقع یک عکاسی خبری یا مستند به نظر می‌آید اما ثبت لحظات مانا در آن بسیار اهمیت دارد

بنابراین اینکه شما با گروه آن نمایش هماهنگ باشین به ثبت کردن لحظات و تصویرهای زیبا از آن نمایش بسیار کمک می‌کند ما در ادامه چند دوربینی که برای عکاسی از تاد مناسب هستند را به شما معرفی خواهیم کرد در واقع ما در شاپ دیدنگار می‌توانیم این دوربین‌ها را پیدا کنیم.

canon R6 MarkII

SONY A73

NICON27II

FUHI XT5

canon 90D

لنزها؛ مهم‌ترین عنصر تجهیزات عکاسی تئاتر:

یکی دیگر از تجهیزات مناسب عکاسی در هر رشته و حوزه‌ای لنز است. لنز دوربین تاثیر بسیار زیادی  دارد در نوع تصویری که شما ثبت می‌کنید. این تاثیر شامل شفافیت میزان نوردهی به سوژه زاویه دید دوری یا نزدیکی فاصله کانونی و همچنین در ایجاد ترکیب‌بندی بصری در عکس شما تاثیرگذار است. عکاسی تئاتر هم از این قاعده مستثنا نیست در این سبک از عکاسی نیز لنز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما به چند لنز با فاصله کانونی مشخص احتیاج دارید بتوانید عکس‌های بسیار زیبا و جذابی را ثبت کنید بنابراین این بخش را به لنز دوربین اختصاص دادیم.

استفاده مناسب از لنز دوربین
لنز دوربین در نتیجه این تصویر نقش مهمی داشته

لنز سریع مهم‌ترین رکن عکاسی تئاتر

در شرایط عکاسی تئاتر لنزهای سریع حرف اول را می‌زنند. برای این کار لنزهای پرایم از لنزهای زوم بهتر هستند. به این دلیل که لنزهای پرایم سرعت بیشتری به نسبت لنزهای زوم دارند و همچنین دیافراگم بازتری به نسبت لنزهای زوم دارند. با این حال داشتن یک فاصله کانونی و یک لنز می‌تواند بسیار برای شما محدود کننده باشد و تصاویری که نیاز به عکسبرداری از آن را دارید را به شما ندهد. بنابراین سعی کنید یک لنز تله فوتو و یک لنز واید یا نرمال همراه خود داشته باشید تا بتوانیم تصاویر زوم رو هم بگیرید و همچنین تصاویر باز و وسعت دید بازتر رو هم بتوانید عکاسی کنید.

لنزهای تثبیت کننده را امتحان کنید

استفاده از یک لنز تثبیت کننده هم معمولاً به کار می‌آید به دلیل اینکه شما از سه پایه و یا یک استابلایزر استفاده نمی‌کنید. استفاده از یک لنزی که خودش دارای استابلایزر هست و لرزشگیر را خودش انجام می‌دهد. به شما کمک می‌کند که تصاویر فیکس‌تر و فوکوس بهتری بگیرید. این لنزها به شما کمک می‌کنند که فوکوس عمق میدان بهتری را  در تصاویر خودتان ثبت کنید. در اینجا چند لنز محبوب که برای دوربین‌های بالا مناسب هستند؛ آورده‌ایم. شما با تهیه این لنزها می‌توانید به عکاسی خودتان درخشش بدهید.

canon RF 24-70 f/2 8l

canon RF 70-200 f/2 8l

Tamron 28-75 f/2 8

nicon 80-16 f/ 2.8-4

 fuji XF18-55 f/2.8

تنظیمات دوربین در عکاسی تئاتر را جدی بگیرید

در این بخش می‌خواهم درباره تنظیمات دوربین با شما صحبت بکنم که به شما کمک خواهد کرد تا تصاویر جذاب و ماندگاری را خلق کنید. اگر به رعایت این نکات بپردازید تصاویر بهتری را ثبت خواهید کرد.

نور صحنه از عوامل مهم است
نور را دستکاری نکنید

نور را دستکاری نکنید

اولین بخش درباره نور در عکاسی تئاتر است. شما در عکاسی تئاتر از فلاش نمی‌تونید استفاده کنید نمی‌توانید نور مصنوعی  به تصویر خودتان اضافه کنید. همچنین شما نمی‌توانید نور اضافه‌ای به صحنه تئاتر اضافه کنید. شما باید از نور خود تئاتر استفاده کنید. و از همان نورپردازی صحنه استفاده کنید.

به همین دلیل به عکاسی تئاتر عکاسی صحنه‌های تاریک گفته می‌شود. اگر بخواهید که راجع به این بدانید چرا شما نمی‌توانید نوری به آن صحنه اضافه کنید؛ باید همین جا بگویم نورپردازی صحنه تئاتر با فکر و خلاقیت کارگردان طراحی شده است. که بتواند در صحنه‌های مختلف خلاقیت کارگردان را به نمایش بگذارد. بنابراین نمی‌توانید در این روند دخالتی داشته باشید باید از صحنه‌هایی که نورپردازی شده‌اند عکاسی کنید.

در طول اجراهای نمایش ممکن است تضادهای نوری بسیاری شاهد باشیم؛ مثلاً ممکن است یک نور موضعی روی یک بازیگر باشد که صحنه را بسیار روشن می‌کند. یا صحنه‌ای شدیداً تاریک باشد شما باید در این مرحله حواستان به وایت بالانس باشد که حتماً تعادل رنگ سفید در صحنه رعایت شده باشد. برای آنکه در صحنه‌هایی که نور موضعی وجود دارد و و بخشی از آن صحنه‌ها که در سایه قرار می‌گیرند تعادل ایجاد کنید. بهتر است؛ عکاسی را به روش خام انجام دهید. در این صورت شما می‌توانید وایت بالانس را رعایت کنید.

نوردهی دوربینتان را تنظیم کنید

برای اینکه حالت نوردهی را برای دوربین خودتان تنظیم کنید شاید بگویم بسیاری از عکاسان حرفه‌ای به حالت منوآل یا دستی اعتقاد دارند اینکه بتوانند خودشان میزان نورردهی به سوژه را تعیین کنند و به دست دوربین نسپارند که به حالت اتوماتیک انجام دهد با این حال نورها همیشه در حال تغییر هستند و پروژکتورها ممکن است زیاد و کم بشن و درجه نورردهیشون بین ۱۰ تا ۸۰ درصد در حال تغییر باشد بنابراین نمی‌توانند به صورت مداوم از حالت منوآل یا دستی استفاده کنند و خیلی از وقت‌ها دوربین و میزان نورردهی دوربین را در حالت نیمه اتوماتیک قرار می‌دهند که در جاهایی که غافل‌گیری برای عکاس اتفاق افتاد؛ فوکوس سریع بکشند.

اولیت شاتر را در نظر بگیرید

اولویت شاتر  یا دیافراگرام را بستگی به صحنه انتخاب کنید

اکثر عکاسان حرفه‌ای اولویت شاتر را انتخاب می‌کنند تا بتوانند در لحظه‌های حساس عکس‌های خوبی را ثبت کنند و همچنین مطمئن شوند که سوژه‌شان واضح است و می‌توانند عکس درستی را ثبت کند. چون عکاسی تئاتر بسیار شبیه به عکاسی شکار لحظه‌هاست و اگر لحظه بگذرد خیلی نمی‌توانند برگردند و دوباره آن را عکاسی کنند.  زمانی که می‌خواهند این کار را انجام دهند مقدار مناسبی از سایه حرکت را نشان می‌دهند برخی نیز از حالت اولویت دیافراگم استفاده می‌کنند که بیشتر برای زمانی است که عمق میدان خوبی نمی‌توانند بگیرند و فوکوس عمق میدان سخت می‌شود

نورسنجی نقطه‌ای را فعال کنید

در مسئله حالت  اندازه‌گیری لحظه‌ای استفاده از حالت نور سنجی نقطه‌ای باعث می‌شود که همیشه سوژه مورد نظر شما در معرض نور قرار گیرد. یعنی همیشه نور تابیده شده بر روی سوژه‌تان وجود دارد با این حال بسیاری از مواقع نور فلت و تابیده شده در مرکز صحنه وجود دارد که اجازه فوکوس‌گیری به شما نمی‌دهد این برای ترکیب‌بندی شما  بسیار محدود کننده است دوربین خود را روی حالت نورسن.جی با وزن مرکزی قرار دهید چون این کار منطقه بزرگتری از نوردهی را برای شما تعیین می‌کند

در هر کاری آموزش اصلی‌ترین تجهیزات آن کار است:

آموزش در هر کاری به شما کمک می‌کند اعتماد به نفس لازم در هنگام عمل را داشته باشید. شما به طور پیش فرض می‌توانید نقشه راه مناسب را در ذهنتان بیاورید و به آن عمل کنید. خلاقیت نیز زمانی به سراغ آدم می‌آید که آموزش‌های لازم را برای آن دیده باشید. در همین راستا شما به دو صورت می‌توانید آموزش ببینید یا از طریق دانشگاه یا از طریق موسسه‌های معتبر اقدام کنید. آکادمی دیدنگار به عنوان یکی از آموزشگاه‌های معتبر که تخصصی آموزش عکاسی را دنبال می‌کند؛ دوره آموزش عکاسی دیجیتال را برای علاقمندان به عکاسی با مدرک فنی و حرفه‌ای برگزار می‌کند.